miércoles, 13 de junio de 2007

Vietnam interactiu

Us proposo una cosa que podem anar fent entre totes per anar-nos situant i agilitzar les converses de planificació.

Com veureu, he agafat un mapa del Vietnam (en principi el podeu ampliar obrint-lo en una nova finestra) i he marcat amb uns gomets de color vermell aquells indrets potencialment clau per a l'organització del viatge. Es tracta de que entre totes anem omplint el contingut del post amb textos lleugers i personals que permetin fer-se una idea ràpida de la importància de cada punt. La qüestió és que per a explicacions extenses ja tenim webs i guies, però per saber de què estem parlant estaria bé fer una transferència de coneixements multilateral que consti de frases breus i escrites en clau "d'estar per casa".

Què me'n dieu? Si més no, no haureu de veure mai més el xurro de mapa dibuixat per mi.


INSTRUCCIONS

-El primer requisit és que la Norma accedeixi a la configuració del blog i autoritzi a tothom a editar els posts d'altres persones (customize > settings > permissions > canviar guest per admin en totes les usuaries... I en mi).

-Un cop fet això, us apareixerà un llapis (símbol ciberuniversal de "editar") a la part de baix del post.

-Clicant allí, podreu entrar a l'edició del post i anar completant el text a cadascun dels punts. L'estil és completament lliure, però per trencar el gel en faré un (que -no cal dir-ho- qualsevol pot modificar).






1.

2. Sapa, allà on hi ha muntanyes, hi fa una micona de fred (poc més) i hi ha una gran diversitat d'ètnies. Cada dia es fa un mercat, però el més espectacular és els dissabtes. L'orígen del mercat és la cerca de marit/muller. S'hi arriba des de Hanoi, amb un tren nocturn fins a Loi Chan (o alguna cosa així), des d'allà has de buscar-te transport fins el poble de Sapa. A banda de visitar el mercat, es poden fer passejos entre pobles, sempre preveient la tornada (pactant amb un motorista, ...).

3. Badia de Ha Long. Típica imatge de Vietnam en la que una infinitat de muntanyetes arrodonides i verdes emergeixen desordenadament d'un mar tranquil i ple d'embarcacions típiques.
Hi ha mil excursions en barca per la badia, que inclouen una o dues nits a la barqueta (impagable enganxar una sortida de sol des de la barqueta). Segons els meus tiets, val la pena contractar-ho des de Hanoi (des dels hotels mateix), doncs arribats allí rebrem una pluja d'ofertes que no sabrem per on agafar-les.
Recolzo la Gerriproposta de contractar el tour des de Hanoi. Una de les coses en què insisteixen és que val la pena dedicar a aquesta zona el màxim de temps que es pugui (un parell de dies sembla raonable, un és poc, tres no sé si excessiu). Sobre el tipus de tour, hi ha tantíssima competència que s'arriben a oferir preus absurds i enganyifes a tutiplén. Diuen que val la pena gastar-se'ls una mica en això. No cal un tour de luxe, però renunciar a l'opció més tirada de preu si no volem acabar 27 persones en un vaixell preparat per a 11.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

3 comentarios:

Norma dijo...

Ja s'ha fet! Ara tots 4 sou administradors!! A por ellos!

Per cert, Gerri, te n'adones que per dir que fossim breus i concises has fet servir tota una parrafada d'un paràgraf? (from Norma with love..)

muak!!

Txari dijo...

Ei! jo ja he fet una aportació! em sembla molt bé aquest plà.

Lucía dijo...

Pos no se trobava er llapis que deia en Gerard... Pos se feia el comentari aquí.
Estic intentant recuperar el temps perdut, és a dir, posar-me les piles amb el nostra viatge.
Sobre el que deia en Gerard de buscar info sobre cadascun dels punts imprescindibles a visitar:

- Ha Long Bay: pussé se deien coses molt òbvies que tothom sabia, perquè ens hem mirat les mateixes webs... Però, en tot cas, recolzo la Gerriproposta de contractar el tour des de Hanoi. Una de les coses en què insisteixen és que val la pena dedicar a aquesta zona el màxim de temps que es pugui (un parell de dies sembla raonable, un és poc, tres no sé si excessiu). Sobre el tipus de tour, hi ha tantíssima competència que s'arriben a oferir preus absurds i enganyifes a tutiplén. Diuen que val la pena gastar-se'ls una mica en això. No cal un tour de luxe, però renunciar a l'opció més tirada de preu si no volem acabar 27 persones en un vaixell preparat per a 11.

Güeno, eren lah cossa que se deien ar senyors que hi havien estat abans que nussatra...